Pénzügyi csalások Magyarországon

Miért jött létre a FraudHungary.blog.hu?

2014. szeptember 23. - ventil66

A blog elindítójaként 29 éve dolgozom pénzügyi területen. Ebből 23 évet töltöttem alkalmazott vezetőként különböző bankok és biztosítók kötelékében és 6 éve a magánszférában működöm több saját tulajdonú cégemen keresztül. Az elmúlt években saját nagyértékű projektünket próbáltam sikerre vinni valamint közvetítőként, a cégeink működési költségeinek biztosítására projektfinanszírozások, magán tőkebevonási ügyletek és - nem banki - hitelek lebonyolítójaként sikerült megismernünk a magyarországi privát szféra "mocsarát", legalját, elkeserítő erkölcsi nívóját.

Több esetben cégeink tényleges károsultjai voltak az ügyleteknek, jócskán megfizettük a tanulópénzt, s ezeket az eseteket következő bejegyzéseimben részletesen közzé fogom tenni elsősorban azért, hogy mindenki okulhasson belőlük, megspórolva azt a bizonyos tanulópénzt.

Egyidejűleg várom a fraudhungary2014@gmail.com e-mail címre történeteiteket, amelyeket szívesen közzé teszek, figyelembe véve a szükséges és hatályos jogi irányelveket, szabályokat.

Általános tapasztalatom Magyarországon, de még egyes nyugat-európai országokban is, hogy a privát szférában kiinduló pont a másik "lehúzása", átverése, végtelen ígéretekkel történő hitegetése vagy teljesíthetetlen folyamatok bevállalása. Külön fejezetet fogok szentelni az ún. "fehérgalléros" rétegnek, amikor jóhírű cégek, ügyvédek is is tevékeny részesei ennek a biznisznek.

Várom tehát a sztorikat, én pedig hamarosan közzéteszem az enyéimet.